Tidslinje

2021

En stor milepæl på opførelsen af Statens Naturhistoriske Museum i København er nået. To år efter det første spadestik blev taget, blev der onsdag den 15. september holdt rejsegilde på byggepladsen.

2019

Med det første spadestik den 28. august 2019 er byggeriet af Danmarks nye nationale museum for naturen i gang. Det nye museum forventes at være færdigbygget og åbne for publikum om få år.

2018

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal støtter med en donation på 166 mio. kr. udstillingerne på det nye Statens Naturhistoriske Museum. Omdrejningspunktet for udstillingerne bliver Vores Planet med fokus på Jordens 4,5 mia. års spændende historie og menneskets eget forhold til planeten.

2017

A.P. Møller Fonden støttede museet i forbindelse med en international udstillingskonkurrence, der skal finde et firma til udvikling af udstillingerne på Danmarks nye nationale museum for naturhistorien.

Efter en prækvalifikationsrunde og udbud med forhandling med de tre prækvalificerede entreprenørvirksomheder tildelte Bygningsstyrelsen hovedentreprisen for byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum til Per Aarsleff A/S.

2016

Den 28. april 2016 blev lokalplanen for det nye Statens Naturhistoriske Museum vedtaget af Borgerrepræsentationen

2014

Det Obelske Familiefond donerede 100 mio. kr. til medfinansiering af etableringen af et nyt Statens Naturhistoriske Museum.

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond donerede 100 mio. til medfinansiering af etableringen af et nyt Statens Naturhistoriske Museum.

2013

VILLUM FONDEN donerede 250 mio. kr. til medfinansiering af etableringen af et nyt Statens Naturhistoriske Museum.

Novo Nordisk Fonden gav en særbevilling på 100 mio. kr. til medfinansiering af etableringen af et nyt Statens Naturhistoriske Museum.

2012

Fra 2009 til 2012 gennemgik Botanisk Have en forvandling og fremstår nu smukkere og mere indbydende end nogensinde før. Takket være en donation på 17 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal fik Statens Naturhistoriske Museum mulighed for at istandsætte og forny den gamle have. Den nye museumsbygning vil ligge uden for den renoverede have.

Seks arkitektteams konkurrere om at udforme Danmarks nye naturhistoriske museum. Den 31. maj 2012 blev vinderbyggeriet afsløret, der er tegnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Pryds.

2011

Arbejdsmarkedets Feriefond bevilligede 22,5 mio. kr. til udstillingen Verdensrummet, som bliver en stor udstilling i den nye museumsbygning.

2010

Det Obelske Familiefond bevilgede 1,73 mio. kr. til medfinansiering af arkitektkonkurrencen for den nye museumsbygning.

2009

I 2009 blev visionsfasen for den nye museumsbygning indledt, hvor der blev udskrevet en åben idékonkurrence med det formål at belyse, hvordan opgaven kunne løses. Idékonkurrencen blev vundet af arkitekt Claus H. Pryds.