Det berømte kobberstik fra forsiden af Ole Worms bog Museum Wormianum fra 1655.

Det berømte kobberstik fra forsiden af Ole Worms bog Museum Wormianum fra 1655.

Et af verdens ældste naturhistoriske museer

Danmark har et af verdens ældste naturhistoriske museer. Siden 1650’erne har ekspeditioner, søfolk og handelsrejsende bragt fantastiske fund med hjem fra hele verden og med tiden skabt en af verdens vigtigste naturhistoriske samlinger. Mere end 14 mio. genstande er det blevet til. Samlingerne af skeletter, skind, dyr i sprit, insekter på nål, planter på herbarieark, fossiler og mineraler dokumenterer livets mangfoldighed og udvikling og danner grundlaget for museets forskning, uddannelse og formidling.

Danmark skal nu have et nyt nationalt naturhistorisk museum. Statens Naturhistoriske Museum, der består af Geologisk Museum, Zoologisk Museum og Botanisk Have, skal samles i en række nye og eksisterende bygninger i Botanisk Have i København. Den nye museumsbygning er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som har skabt et enestående byggeri, der formår at udnytte området i, omkring, over og under Botanisk Have på en måde, der skaber en perfekt balance mellem have og museum.

Det nye museum styrker en række områder:

Udstillingsvindue for naturhistorien

Der skabes et unikt udstillingsvindue for naturvidenskaben og naturhistorien, hvor vi kan komme i dialog med børn, unge og voksne fra hele landet.

Sikre samlingerne

Museets samlinger er Danmarks naturhistoriske kulturarv. Det nye museum sikrer samlingerne for eftertiden.

Ny turistattraktion i København

Antallet af turister på museets vil tidobles, og det samlede besøgstal tredobles til over 400.000 besøgende om året.

Styrke og bevare Botanisk Have

Det nye museum skal ikke blot tage hensyn til den gamle botaniske have, målet er også at styrke havens position som Københavns smukke og grønne oase.