En samlet museumsoplevelse

Et af de største museumsbyggerier i Danmark i nyere tid, tager for alvor fart i disse år.  Den nye museumsbygning, der kommer til at ligge i et hjørne i Botanisk Have, består af et egentligt nybyggeri og af den smukke, gamle Polyteknisk Læreanstalt, der istandsættes til formålet.  Når museet åbner dørene for publikum, bliver det med en samlet museumsoplevelse, der også omfatter Botanisk Have. Med 14 millioner naturhistoriske genstande indsamlet over hele verden gennem knap 400 år og de levende samlinger i Botanisk Have, indtager Statens Naturhistoriske Museum en unik position i både national og international sammenhæng.

Oversigtskort

Statens Naturhistoriske Museum består i dag af Botanisk Have, Zoologisk Museum på Østerbro og hovedadressen på Øster Voldgade 5-7 (det tidligere Geologisk Museum). Med åbningen af den nye museumsbygning lukkes Zoologisk Museum ned, og Statens Naturhistoriske Museum vil fremover bestå af de ovennævnte bygninger inden for Botanisk Haves perimeter, samt selve haven.

Den nye museumsbygning er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Claus Pryds Arkitekter, der har skabt et unikt byggeri, som formår at udnytte området i, omkring, over og under Botanisk Have på en sådan måde, at det giver en perfekt balance mellem have og museum.

Med udgangspunkt i de nye fantastiske rammer, kan fortællingen om livets udbredelse for alvor udfoldes