Visualisering af det nye museum. Foto: Bygningsstyrelsen og Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Visualisering af det nye museum. Foto: Bygningsstyrelsen og Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Byggeriet

Med generøse donationer fra VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Det Obelske Familiefond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond kan Københavns Universitet bygge det nye Statens Naturhistoriske Museum.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Pryds har tegnet museet, der skal ligge i Botanisk Have i hjertet af København. Det samler Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum til et museum i international topklasse, og Botanisk Have bliver samtidig en helt central brik i den fremtidige museumsoplevelse.

Når det nye museum står færdigt, vil det rumme en naturhistorisk samling med mere end 14 millioner genstande. Samlingerne af skeletter, skind, dyr i sprit, insekter på nål, planter på herbarieark, fossiler og mineraler dokumenterer livets mangfoldighed og udvikling og danner grundlaget for museets forskning, uddannelse og formidling.

Det nye museum vil styrke muligheden for fortsat at være med helt i front i den naturvidenskabelige forskning, ligesom det vil styrke den vigtige fødekæde til de naturvidenskabelige uddannelser.

Den samlede budgetramme for projektet er cirka 1,2 milliarder kroner.

Det nye museum forventes at være færdigbygget og åbne for publikum om nogle år.